TATTOOVERWIJDERING

Waarom tattooverwijdering?

Het kan ineens gebeuren… zoveel spijt van die ene tattoo. Hij past niet meer bij de rest van je nieuwe/mooie tattoos, het is uit met je geliefde en je wilt niet meer verder lopen met die naam op je lichaam, en zo kunnen er nog veel meer redenen zijn. De enige keuze is een cover up, die dan weer heel groot en donker moet zijn…?! Nee! Wij bieden de mogelijkheid om je tattoo te laten laseren, zodat de tattoo een stuk lichter wordt en er wel een mooie cover up overheen kan. Tegenwoordig is een tattoo lichter maken geen probleem meer. Dankzij de geavanceerde lasertechnieken is het mogelijk om je tattoo lichter te maken zonder dat er littekens of beschadigingen achter blijven. Vroeger waren deze technieken niet zo geoptimaliseerd als tegenwoordig, en zo raakte de huid flink beschadigd. Wij merken dat hier vandaag de dag nog veel onduidelijkheid over bestaat maar met de moderne laser die wij gebruiken hoef je hiervoor niet bang te zijn.

Behandeling

Je tattoo is net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine puntjes op je tattoo. Tijdens het laseren ontstaat er een witte waas op het behandelde gebied, ook wel “white snow” genoemd. Dit verdwijnt binnen enkele minuten. Na de behandeling zal er korstvorming op de tattoo ontstaan waarin een klein gedeelte van de inkt zich zal nestelen en zo het lichaam verlaat, een ander deel zal worden opgenomen door het lichaam en afgevoerd worden door het lymfesysteem. Voor en na de behandeling wordt het behandelde gebied direct gekoeld, daarna ingesmeerd en vervolgens goed verbonden zodat er geen vuil in kan komen. Door de laserwarmte kan tot 24 uur na de behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid en uitdroging/blaasjes. De warmte en roodheid verdwijnen snel, uitdroging en blaasjes zullen na 2 – 14 dagen hersteld zijn.

Nazorg

Voor de nabehandeling adviseren wij Bepanthen zalf (deze kun je bij ons kopen). Het is van groot belang dat je correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe je huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke je schriftelijk van ons mee krijgt bij de 1ste behandeling. Ook is het van groot belang dat je zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat je bezig bent om de tattoo te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen. Het resultaat van de behandeling zal zichtbaar zijn na ± 1 week, in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Er moet minimaal 6 tot 8 weken tussen de behandelingen zitten, dit om de huid weer goed te laten herstellen. Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo in z’n geheel te laten verdwijnen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd van de tattoo, de inktsoort, de kleur en hoe hij gezet is (professioneel/amateuristisch). Gemiddeld zijn er, voor een professioneel gezette tattoo, 10 tot 15 behandelingen nodig om ‘m geheel te laten verdwijnen. Een tattoo moet minimaal 6 maanden oud zijn voordat deze gelaserd kan worden. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.