PERMANENTE MAKE-UP

Wake up with make-up

Elke moderne vrouw wil er graag op ieder moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Gewone make-up kan aan deze wens niet tegemoet komen. Permanente make-up van Low Voltage Ink wel! Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners, full lips en/of wenkbrauwen (semi)permanent aangebracht. Als je ’s morgens uit bed stapt, tijdens het sporten, wanneer je op vakantie uit de zee of het zwembad komt of door weer en wind loopt/fietst en zelfs als je tijdens een romantische film een traantje wegpinkt, de permanente make-up blijft altijd op z’n plaats. ’s Morgens, ’s middags en ’s avonds altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’ want de aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend. Doordat het niet meer noodzakelijk is om gewone make-up aan te brengen bespaar je jezelf dagelijks veel tijd.

Het aanbrengen/pigmenteren

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht (gepigmenteerd). Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat je er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig en hygiënisch aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste. Wij van Low Voltage Ink kunnen dit beide garanderen. Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Onze permanente make-up specialiste Roos heeft intensieve trainingen met goed gevolg afgerond, alsook vele masterclasses. Ze werkt met een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. Het apparaat is computer gestuurd waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en Roos optimale resultaten kan garanderen. Uiteraard wordt, conform de strenge eisen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid en de GG&GD, bij elke klant een nieuwe steriele naald gebruikt welke na de behandeling vernietigd wordt. Mede hierdoor kun je er zeker van zijn dat het laten aanbrengen van permanente make-up bij Low Voltage Ink volledig veilig is.

DE MOGELIJKHEDENWenkbrauwen

Dunne, lichte en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat natuurlijke wenkbrauwen ontstaan zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heb je vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer? Met permanente make-up wordt je gezicht weer compleet. Voor de wenkbrauwen is er keuze uit verschillende technieken, samen kijken we naar de meeste geschikte techniek voor jou. De allernieuwste techniek die wij veel gebruiken is de zogenaamde 3D hairstroke/microblading techniek. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Vorm, lengte, dikte en kleur zijn volledig naar wens aan te passen. Altijd mooie, natuurlijke en sprekende ogen, zonder je zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.

Lippen

Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kun je niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door jou gewenste kleur maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vorm geeft. Daarnaast is het mogelijk om de lipliner in schaduw effect te laten verlopen of zelfs de gehele lippen te pigmenteren waardoor je geen lipstick meer hoeft aan te brengen. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.

Medische Tatoeage

Naast de cosmetische toepassingen wordt permanente make-up veelvuldig toegepast in de medische wereld. Eén van de belangrijkste toepassing is het pigmenteren van een tepelhof. Na een borstreconstructie of een borstbesparende operatie kan met permanente make-up een geheel nieuwe tepel en tepelhof worden aangebracht. Tevens kan een bestaande tepelhof intensiever van kleur worden gemaakt en/of worden gecorrigeerd. Kijk in de GALLERY voor voorbeelden. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.

Litteken Camouflage

Een andere medische toepassing van permanente make-up is het camoufleren van littekens. Het litteken kan dusdanig gepigmenteerd worden zodat deze dezelfde kleur krijgt van de omliggende huid en zo dus minder opvalt. Vooral voor littekens in het gezicht en op de borst is dit een ideale uitkomst. Hou er rekening mee dat het litteken minimaal een jaar oud moet zijn. Kijk in de GALLERY voor voorbeelden. Kijk in de GALLERY voor voorbeelden. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.

Micro Haar Pigmentatie

Micro Haar Pigmentatie (ook wel bekend als Scalp Micro Pigmentation) is de revolutionaire oplossing voor iedereen met dun haar en/of haaruitval en niet kalend door het leven wil gaan. Met behulp van MHP is een haartransplantatie niet meer nodig. De resultaten zijn verbluffend. Met ultradunne micro naalden zorgen wij dat haar pigmentatie er zo realistische mogelijk uitziet. Met Micro Haar Pigmentatie wordt op de hoofdhuid inkt gepigmenteerd in de vorm van “stoppels”. Hiervoor werken wij met ultradunne micro naalden die voor ongekend realistische resultaten zorgen. MHP is speciaal voor mannen en vrouwen die kampen met kaalheid, alopecia, dun haar en/of veel last hebben van haaruitval. Het is voor het blote oog onmogelijk om het verschil te zien tussen echte stoppels en de gepigmenteerde stoppels. Kijk in de Gallery voor voorbeelden.

DE MEEST GESTELDE VRAGEN M.B.T. PERMANENTE MAKE-UPDoet het pijn?

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar Roos mee werkt kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen maar ook voor mannen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, enz enz. Kortom, permanente make-up is voor iedereen die dat graag wil.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van de permanente make-up zal in de loop der tijd wel vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft onder andere te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-straling.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?

Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoeken we samen de juiste kleur uit. Alles kan in principe naar wens worden toegepast; vorm, dikte, lengte & kleur. Pas als alles naar wens is, beginnen we met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Wij hebben de keuze uit veel verschillende kleuren voor alle soorten huidtypen. Roos heeft een speciale opleiding gevolgd over kleurenleer, zij kan dus deskundig adviseren welke kleur het beste bij jou past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijk gezichtsvormen te accentueren. Je kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Nee, bij Low Voltage Ink gaan alle behandelingen op afspraak. Afspraken kunnen via de mail worden gemaakt.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en nazorgadvies ongeveer 1 tot 2 uur. Alvorens Roos met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreek je samen met Roos je wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. Je kunt zelf aangeven wat je wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door Roos een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

Ja. Om ervoor te zorgen dat de permanente make-up optimaal zal genezen hebben wij richtlijnen opgesteld voor de nabehandeling. Deze krijg je mee samen met de benodigde zalf.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijk cel vernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 30-40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Wij werken uitsluiten volgens de strenge eisen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid welke door de GG&GD wordt gecontroleerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Low Voltage Ink is goedgekeurd door de GG&GD. Dit is te checken via www.veiligtatoeerenenpiercen.nl Bij elke behandeling wordt gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat je zelf in de spiegel kijkt, je wenkbrauwen stileert, je eyeliner haarscherp aanbrengt en/of je lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om snel alles bij te werken als je uit de zee of het zwembad stapt. Je snapt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour maar om het totale gemak dat je jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. De apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken van aanbrengen zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook maar verdwijnt niet in het geheel. Er blijft dan dus een lelijke, wazige vlek over.
Voor tattoos kunnen je ook terecht bij Low Voltage Ink maar dan liever bij Joy, Jelmer en/of Jurjen ;)